1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Almanya Enerjisinin Yarısını Artık Güneşi Kullanarak Tüketiyor

Almanya Enerjisinin Yarısını Artık Güneşi Kullanarak Tüketiyor
0

9 Haziran Pazartesi günü, günün ortasında Almanya enerjisinin %50,6 sini güneşten sağlayarak yeni bir rekora imza attı. Güneş üretimi o gün 23.1GW zirve yaptı. Üç gün önce, 13 ile 14 saatleri arasında 24.2GW oldu ve 9 uncu gün resmi tatil olduğu için talep düştü, %50 psikolojik bariyerin geçilmesine sebep oldu.
Başarının raporu bazı durumlarda oldukça yanlış oldu. Haberler sık sık elektrik talebini doğal gazın ısınma ve endüstriyel kullanımını da kapsayan genel enerji tüketimi ile karıştırdılar. Ki bunlar sıcak resmi tatil günüde oldukça düşmüştü. Manşetler %50 lik bariyerin tek bir saatin dışında 15 gün den fazla süre ile aşıldığını ima ettiler.
Yinede başarının büyüklüğü oldukça önemli. Almanya güneşli bir yer değil. Nitekim dünya nüfusunun% 90 daha fazlası önemli ölçüde daha fazla güneş ışığı olan ülkelerde yaşamaktadır.
Sonuç olarak Almanya güneşli den çok rüzgârlıdır. Bu Alman Energiewende nin belkemiği olmuştur: yenilenebilen ve çevreyi kirletmeyen enerji kaynaklarına geçiş.
EzphwUj
Almanya nın güneş enerjisine geçmesi ucuz olmadı: 2013 de 16000000000€ yardım yapıldı. Ancak kitlesel üretim mahmuzlu talep düzeyi oluşturarak, Almanya güneş panellerinin maliyetini 5 yılda %80 aşağı çekmek için büyük bir rol oynamıştır ve onun arkasından gelen ve özellikle güneş ışığının daha çok olduğu diğer ülkeleri de fiyat kırmaya izin vermiştir.
Ayrıca, rüzgâr hareketinin ilk aşamaları devlet yardımları ile yapılmış olsa da, bugün güneş enerjisi fiyat konusunda diğer doğal gazlar ile rekabet edebilir ve biraz daha yavaş olsa bile genişlemeye devam ediyor.
Alman güneş üretimi geçen senenin aynı zamanına göre daha iyi hava ve daha iyi kuruluşlar sebebiyle %34 yükselişte. İlk sebep öngörülemez olsa da, panellerin artan miktarlarının % 50 rekorunu muhtemelen bu yıl kırılacağını gösteriyor.
Stephen Luntz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir