Dünya dışı varlıkların olma ihtimali ile ilgili tartışmalar, 1950’li yıllarda ünlü fizikçi Enrico Fermi’nin “Eğer Samanyolu dahilinde yüksek sayıda ileri dünya dışı uygarlık mevcutsa, neden uzaylılara ait uzay araçları ya da sondalar gibi kanıtlara rastlamıyoruz?” sorusu ile başlamıştı.
İnsanoğlu yaklaşık 80 yıldır uzaya 8.500 yıldıza ve 3.500 adet Dünya’ya benzeyen gezegene ulaşabilmek için uydular ve sondalar gönderiyor.Uzayın ufak bir alanını kaplayan Samanyolu Galaksisinde bile yaklaşık 200 milyar yıldız bulunuyor. Amerikalı araştırmacılar uzayın bu denli büyüklüğünü düşündüklerinde Fermi Paradoksunun bir paradoks olmadığı kanısına varıyorlar. Yani uzayda bulunan bir sonda veya herhangi bir yaşam kalıntısına ulaşmak Enrico’nun düşündüğünden daha fazla zaman alabilir.
Evan Solomonides ve profesörü Yervant Terzian dünya dışı bir medeniyetle karşılaşma ihtimalimiz konusu üzerinde yaptığı çalışmalarda ulaştıkları kanıtlara göre uzaylılarla karşılamamız 1.500 yılı bulabilir.
“Onlara ulaşmamız her an gerçekleşebilir fakat en iyi olasılıkla uzaylılar ile tanışmamız 1.500 yıl daha beklememizi gerektirebilir. Her ne kadar öyle gözükmese de uzaylılara ulaşana kadar uzayda yalnız bir medeniyetiz. Ama aramayı ve dinlemeyi bırakırsak, onlardan gelecek sinyalleri de kaçırırız. İşte bu yüzden sürekli aramaya devam etmeliyiz.” diye açıklama yapan araştırma ekibinin yaptığı çalışma aynı zamanda galaktik tarihte en az 210 modern uygarlığın yaşamış olduğunu iddia etmekte.
Aynı zamanda bu araştırmanın Sıradanlık İlkesi (doğa üzerinde bulunan insanların herhangi bir doğaüstü özelliklerinin bulunmadığını savunan kopernikçi bir ilke) model alınarak yapıldığı edindiğimiz ön bilgiler arasında.
Araştırmacı Solominides San Diego, tüm bu bulguları 16 Haziran Amerkan Astronomi Derneği toplantısında sunacak. Eğer incelemek isterseniz araştırmalarının özeti olan dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.
Kaynak: http://www.iflscience.com/space/we-might-not-talk-to-aliens-for-1500-years/