Kod Yazmaya Başlayacakların Mutlaka Bilmesi Gerekenler

kod yazmak

Kod Yazmak İçin Tavsiyeler

Bilmeniz gereken ilk şey her şeyi hemen öğrenemezsiniz. İlk önce bir adım atmalı ve hiç bir fikrinizin olmadığı bu dünyaya dalmalısınız. O kapıdan geçtiğiniz an artık yeni bir dünyada olduğunuzu ve öğrenmeniz, keşfetmeniz gereken çok şeyin olduğunu kabul etmelisiniz..
Evet yeni bir dünya başlamak için zor ama yeterince meraklı ve istekli olursanız her şeyi öğrenebilirsiniz…
En iyisi olmak için uğraşmak çaresizliktir.
İlk önce işe yarar olmak gerekir. Ardından gerisi elbet bir gün gelecektir. Başarı sizi bulacaktır.

 

kod

Yazdığınız her kodu bilerek yazmaya çalışın. Bilmediğiniz şeyleri aklınıza geldikçe araştırın öğrenin. Mesela printf’deki f ne anlama geliyor? Bunun gibi sorular aklınıza gelince google’a yazın öğrenin. Kalıpları ezberlemek ders notlarını yüksek tutmak için yeterli ama işin derinine inip mantığını anlamak için ayrıntıları da öğrenmek gerekiyor. Neyin neden kullanıldığını, başka türlü neden yapılmadığını da öğrenin.

Python ile baslayabilirsiniz. Ögrenmesi ve calismasi cok daha kolay bir dil. İlk programlariniz bir kac milisaniye yavas çalissa birsey kaybetmezsiniz. Önemli olan algoritma mantigini kavramaktir zaten ki python idealdir. Üstelik çok yaygın kullanım alanına sahip, ekonomiden machine learninge hemen her alanda aktif olarak kullanılıyor.

Zaman geçer performans gerektirecek programlar yazmaya başlarsınız. Zaman kavramınız değişir, milisaniyeler sonsuzluk gibi gelmeye baslar, işte o zaman c++ öğrenmek şart olur. Python yetersiz kalır. Ancak bu demek değil ki herkes performans gerektiren kodlar yazacak. pek çok kişinin ve alanın kullanımı için python fazlasıyla kafidir.

Sürekli kod yazın, sonunu getirmemiş olsanız da yılmadan tekrar tekrar sıfırdan başlayarak deneyin. Başarısız bir ton projeniz olabilir ancak bunların kazandırdığı tecrübe, bilgisayarınızda tuttuğunuz alandan çok daha değerlidir.

Yazılım dili öğrenirken Çince, Hintçe ya da Rusça da öğrenme imkanınız varsa sizin için daha avantajlı olacaktır. Dünya çapında 11 milyon profesyonel yazılımcı olduğu düşünülüyor. İlk sırada ABD, ikinci sırada Çin ve Hindistan var. Burada ingilizceyi zaten bildiğinizi varsayıyoruz.

Programlama öğrenmek için kaynak vermek gerekirse
c için; dennis ritchie & brian kernighan – c programming language
c++ için; bjarne stroustrup – the c++ programming language
java için; james gosling – the java language ve docs.oracle.com’daki java tutorials
python için; guido van rossum – introduction to python ve python.org’daki dökümanlar

 

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık