Isaac Newton’u hepimiz biliriz. Daha çok fizik maddeleriyle bilinen Newton, birebir vakitte bir matematikçi, astronom, mucit ve bir filozoftur. Tüm dünya onu, yaptığı bilimsel çalışmalarla biliyor olsa da ortaya çıkan son bilgiler, Isaac Newton’un bilim dışı problemlerle de ziyadesiyle ilgili olduğunu gösteriyor. Bu bilim insanı, halbuki kıyamet teorileri ile de ziyadesiyle ilgiliymiş.
Dünyanın en büyük koleksiyon şirketlerinden bir tanesi olan Sotheby’s, ulaştığı yeni bir değerli koleksiyonu açık artırmaya çıkardı. Şirket bu koleksiyonun Newton’a ilişkin olduğunu, el yazması içerikte çok değerli ayrıntıların yer aldığını söylüyor. İşte bu el yazması yapıtta yer alan birtakım şeyler de Isaac Newton’un, kıyamet teorilerini anlatıyor. Lakin bu teoriler, ne yazık ki açık açık anlatılmıyor.
İşte Newton’a ilişkin olan o el yazması yapıttan bir kesim
El yazması eserler, her vakit için çok değerli olmuşlardı. Bunun nedeniyse bu tıp yapıtların hem tarihe iz bırakan isimlere ilişkin olması hem de bu eserler içinde bugüne kadar bilinmemiş şeylere ulaşılabilecek olmasıdır. İşte satışa çıkarılan yapıtın içindeki tüm bilgilerin açıklanmama sebebi de bu. Zati şirket, bu el yazması için 280 bin sterlinden başlayan fiyatlar çekiyor.
Bu ortada Newton’a ilişkin el yazması, ne yazık ki bir bütün halinde değil. Tezlere nazaran Newton’un “Diamond” isimli köpeği, bir gün kazara meskendeki mumu düşürüyor. O mum da Newton’un meskeninde yangın çıkarıyor. Yeniden argümanlara nazaran bu el yazması da yangından nasibini alıyor ve önemli bir kısmı yanmış halde kurtarılıyor. Bu yüzden el yazmasında yer alan bilgileri bir bütün haline getirmek, pek de mümkün değilmiş üzere görünüyor.
Newton, İncil’de gördüğü kıyamet teorilerinin gerçek olabileceğini düşünmüş
Newton, bu el yazması yapıtta Mısır’daki “Keops Pramidi“ne odaklanıyor. Bunun nedeniyse, kelam konusu piramidin üretiminde “cubit” isimli ölçü ünitesinin kullanılmasıydı. Newton, gezegenin farklı yerlerinde kullanılan ve kullandığı yerlerde değişik sonuçlar veren bu ölçü ünitesini kullanarak, çok kıymetli bilgiler edinip tahminen de gezegenin geleceğini değiştirebileceğine inanıyordu.
Newton’un gayesi, Mısır’daki cubit ölçüsüyle yer çekimine yönelik ayrıntılı bilgi sahibi olmaktı. Ayrıyeten bilim insanı, bu çalışmayla Dünya’nın etrafı için de en yanlışsız ölçüme ulaşabileceğini düşünüyordu. İncil’e göreyse kıyametin kopacağı tarih, yapılacak hesaplamalarla tespit edilebilirdi. İşte Newton, kelam konusu el yazmasında tüm bunlardan bahsediyordu. İşin garip tarafıysa Newton, bugünün değişik inceleme alanlarını, birbirinden ayırmadan hareket etmeye çalışıyordu.
Bahisle ilgili açıklamalarda bulunan el yazması uzmanı Gabriel Heaton, ele geçirilen anladığı kadarıyla Newton’un, yer çekimi yasası için ispat arayışında olduğunu söylüyor. Buna ek olarak Mısır Uygarlığı’nın yaptığı simya çalışmalarını sakladığını düşünen Newton, bu mevzuyu da açıklamak istiyordu. İşte tüm bu olaylar silsilesi, Newton’un yalnızca bir bilim insanı olarak düşünülmemesi gerektiğini ortaya koyuyor.