Deneysel Bir İlacın Kansere Deva Olabileceği Keşfedildi

deneysel-bir-ilacin-kansere-deva-olabilecegi-kesfedildi-aU494qFi.jpg

ABD’de yürütülen küçük bir klinik deneyde deneysel bir kanser ilacının kanser hastalarını iyileştirebileceği keşfedildi. The New England Journal of Medicine’de yayınlanan bir araştırmaya nazaran, tümü rektum kanseri teşhisi konan 12 hasta, altı aylık bir müddet boyunca dostarlimab (deneysel ilaç) aldıktan sonra düzgünleşme sürecine girdi.

Derginin baş müelliflerinden Dr. Luis Diaz, The New York Times’a verdiği demeçte “Bu, kanser tedavisi tarihinde birinci sefer oluyor” dedi. Araştırmadan heyecan duysalar da bilim adamları, umut verici sonuçların alınabilmesi için daha çok deney yapılması gerektiğini söylediler ve kanserin kalıcı olarak yok edildiği sonucuna varılmaması konusunda uyardılar. Gelin ayrıntılara birlikte göz atalım.

Deneyde 2 yıllık bir sürecin akabinde kanser hücreleri büsbütün yok oldu

deneysel bir ilacin kansere deva olabilecegi kesfedildi 0 c8JXprZU

Dostarlimab, endometriyal kanser tedavisinde kullanılan bir bağışıklık sistemi terapisi ilacıdır lakin bu, rektum kanseri tümörlerine karşı tesirli olup olamayacağına dair yapılan birinci klinik araştırmaydı. İlaç, kanser hücrelerinin maskesini kaldırarak bağışıklık sisteminin onları tanımlamasına ve yok etmesine müsaade veriyor.

Araştırma için 12 hasta altı ay boyunca her üç haftada bir dostarlimab aldı. Bu tedaviyi olağanda standart kemoterapi ve cerrahi takip edecekti lakin hastalardan alınan geri dönüşlerle buna gerek kalmadığına kanaat getirildi.

Zira hastalar ilacı almayı bıraktıktan altı ay sonra, kanser hücreleri fizikî muayene, endoskopi, PET yahut MRI taramaları ile tespit edilemeyecek halde ortadan kayboldu. Çalışmadan iki yıl sonra hastalar kanserden tamamiyle kurtulmuş üzere görünüyor. Sonuç olarak araştırmaya katılanların hiçbiri şimdi kemoterapi görmedi yahut ameliyat olmadı. Siz ne düşünüyorsunuz? Niyetlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık